top of page
Blauwe bloem
Blauwe bloem

Wat is een Individuele Zangsessie?

Een Individuele Zangsessie is als een warm bad voor personen met dementie, voor jezelf als mantelzorger en voor de eventuele  thuiszorgmedewerker.

Een Zorg-Zanger zingt bij je dierbare thuis een aantal zorgvuldig uitgezochte favoriete liedjes. De muziek sluit aan bij de voorkeuren van de cliënt. Als naaste kun je – in overleg – meezingen of even ruimte voor jezelf nemen. 

 

NB De vaardigheden die ik heb geleerd, zet ik ook met veel succes in bij kinderen en volwassenen met een (meervoudige) beperking. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Individuele Zangsessies zijn bewezen effectief

Samen zingen – in de vorm van een Individuele Zangsessie – is bewezen effectief voor mensen met dementie. Het activeert slapende en verwaarloosde netwerken in hun hersenen, zoals bijvoorbeeld het muzikale en emotionele geheugen. Samen zingen geeft hen vrijwel altijd positieve energie. Emoties kunnen een uitweg vinden en dat werkt ontspannend en verzachtend. 

Samen zingen helpt om je eigenheid, je identiteit weer te ervaren en doet je zelfvertrouwen groeien. Het sterkt het zelfvertrouwen: ‘Ik kan dit nog heel goed!’ 

Uit alles blijkt dat Individuele Zangsessies de kwaliteit van leven en het algemene gevoel van welzijn en geluk van de mensen met dementie en hun naasten duidelijk en sterk verhogen.

De kosten van Individuele Zangsessies

Een Individuele Zangsessie met Karin kost €68,- per uur. Ik raad aan om wekelijks een Zangsessie af te spreken. Zo ontstaat er vertrouwen, verwachtingspatroon en voorpret en wordt ook iemands kortetermijngeheugen geactiveerd. De eerste kennismakingssessie is gratis en vrijblijvend.

Vergoeding vanuit het PGB

De Individuele Zangsessies door Karin worden deels vergoed uit het Persoonsgebonden Budget (PGB).

Interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Blauwe bloem
Blauwe bloem
Blauwe bloem
Marijn.jpeg
Blauwe bloem
Blauwe bloem
bottom of page